Werkwijze virtuele detachering

De talentvolle IT developers en development teams van Virtuele Detachering werken remote aan jouw project, voor een zeer aantrekkelijk tarief. Hierbij gaan wij zorgvuldig te werk.

Onze werkwijze

STAP 1

Laat ons weten wat voor developer of team van developers je zoekt en voor welk project. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan wat je wensen zijn.

Offerte aanvragen

STAP 2

Zodra wij je aanvraag hebben ontvangen nemen wij contact met je op. Samen bekijken we welke developer(s) wij beschikbaar hebben en sturen je daarna ook de CV’s op.

w

STAP 3

Laat ons weten welke CV’s je aanspreken. Via een “digitaal gesprek” (Teams/Skype etc.) maak je kennis met de door jou geselecteerde developer(s).

STAP 4

Keuze gemaakt? Wij maken de afspraken definitief met een samenwerkingsovereenkomst zoals met je is besproken.

SCRUM EN AGILE

Wij werken Agile. Dat betekent dat we kleine work packages definiëren (zogenaamde sprints) die typisch 1 tot 2 weken duren. Dit resulteert na iedere oplevering in een werkend (deel)product. Deze aanpak maakt het ontwikkelproces overzichtelijk. Eventuele aanpassingen kunnen zeer snel gerealiseerd worden en het project wordt zeer beheersbaar vanuit ontwikkel- en kostenperspectief.

HOE ZIET EEN TYPISCHE WERKWEEK ER UIT?

Op de afgesproken momenten wordt er overlegd in een Standup meeting. Dit gaat via Skype, Zoom, Teams of desnoods gewoon via video conferencing van WhatsApp.

Tijdens de Standup meeting worden de activiteiten van de week besproken, zoals de (dagelijkse) deliverables en het doel van de week. Ook worden de te nemen beslissingen, eventuele gevolgen en opties doorgenomen.

Het is belangrijk dat iedereen in het team exact voor ogen heeft wat het doel van het project voor de gebruiker is. Code schrijven doen we graag maar is -ook voor ons- geen doel op zich.

Afhankelijk van de sprints worden dagelijks (of wekelijks) deliverables opgeleverd (ingecheckt). De voortgang leggen wij vast in speciale project management tools. Zo blijf je altijd de controle behouden.

GOEDE COMMUNICATIE

Gedurende de hele dag en week, komen er nieuwe vragen naar boven. Kleine of grote vragen; vragen die vaak snel beantwoord moeten worden, want op vertraging zit niemand te wachten. Het is van groot belang dat de lead architect / ontwikkelaar aan klantzijde hier snel op reageert. Zo kan iedereen snel verder en wordt er geen tijd verspild. Goed contact is goed voor het team. We smeden collega’s met hetzelfde doel en dezelfde uitgangspunten.

PROJECTUITLEG OP LOCATIE

Bij grote projecten is het altijd raadzaam om de scope van je project uit te leggen aan onze mensen. Een trip naar Nepal is dan aan te raden. Eenvoudige verbindingen, lage kosten en een erg mooi land met mooie mensen, zorgen er voor dat je een week meemaakt die je niet snel zult vergeten! Je leert iedereen kennen en iedereen leert jou kennen. Dit is het begin van (veelal) jarenlange samenwerkingen.

mooi uitzicht bergen Nepal

Wil jij je IT capaciteit uitbreiden met goede remote developers?
Wij komen graag met je in contact

7 + 4 =