IT-ontwikkeling voor JUSTIS

JUSTIS is een nieuwe speler op Duitstalig Zwitserse verzekeringsmarkt. Het bedrijf, onderdeel van DAS Rechtsschutz-Versicherungs-AG, begrijpt dat je in het digitale tijdperk als verzekeraar niet kan achterblijven. Daarom heeft JUSTIS een abonnementenmodel voor rechtsbijstand ontwikkeld dat je eenvoudig online kunt afsluiten, betalen en met slechts één klik flexibel per maand kunt beëindigen. JUSTIS spreekt hiermee een doelgroep aan voor wie e-bankieren, online shoppen, Netflix algemeen gebruikelijk zijn.

Eenvoudig online zaken regelen

Het abonnement op rechtsbijstand werkt volgens het ‘do-it-yourself’-principe. De gebruiker doet zo veel mogelijk zelf online, zoals het aanpassen van persoonlijke gegevens, het abonnement wijzigen of een rechtszaak melden. Via een login krijgen klanten bepaalde toegang tot politie, rekeningen, e-mails en inzicht in de lopende rechtszaak. Zijn ze niet tevreden, dan kunnen ze hun rechtsbijstandverzekering flexibel maandelijks opzeggen. Dit is een primeur op de Zwitserse verzekeringsmarkt.

Zichtbare dynamiek

De dynamiek die JUSTIS teweeg brengt, werkt overal in door. Zo wordt op de website van JUSTIS zoveel mogelijk gewerkt met bewegende beelden en teksten. Voor deze dynamiek is bewust gekozen, als tegenhanger van het statische papier.

Ontwikkeling van de applicatie

Wij zijn er best een beetje trots op dat wij de website en de insurance management applicatie ontwikkeld hebben. Onze GO! HTML Slicing afdeling heeft het webontwerp omgezet in responsive HTML5 en CSS. Via virtuele detachering werkten onze programmeurs aan de database, de applicatie en ontwikkelden wij de interface tussen klant en bedrijf. Ons doel hierbij was om het digitale proces voor de klant zo eenvoudig mogelijk te maken.

Een fijne samenwerking

JUSTIS is erg tevreden over het project. “JUSTIS is ‘digital only’. Dat betekent dat het voor ons zeer belangrijk is dat het automatiseringsproces soepel verloopt”, zegt Roger Gösele, Geschäftsführer JUSTIS GmbH. “De eisen die wij stelden aan de samenwerking met Grafi Offshore waren dan ook hoog. Maar wij zijn erg tevreden over het verloop van het project. De mensen van Grafi Offshore hebben actief met ons meegedacht om van het project een succes te maken. We hebben het project niet ervaren als een ‘opdrachtgever-opdrachtnemer-samenwerking’. Het was niet wij versus hun, het was ONS”

justis screenshot homepage
Menu